Klop de mascarpone met 2/3 van de suiker en de eierdooiers licht door elkaar en giet het mengsel door een zeef.
Verdeel de mascarpone room over 4 souffle bakjes en zet die op een laagje keukenpier in een ovenschaal (het papier voorkomt dat het mengsel op de bodem van de schaaltjes te heet wordt) Giet kokend water in de ovenschaal tot halverwege de zijkanten van de schaaltjes en schuif de schaal 30 à 35 minuten , of tot de puddinkjes stevig genoeg aanvoelen in de oven.
Haal de souffleschaaltjes er uit en laat ze afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om goed koud te laten worden.
Smelt de chocolade en verdeel die gelijkmatig over de mascarponepuddinkjes.
Zet de schaaltjes ±15 minuten terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen.
Bestrooi ze daarna met de resterende suiker. Zet de schaaltjes onder een zeer hete ovengrill tot de suiker gekleurd is en borrelt.
Laat ze afkoelen en direct serveren.
Het karameliseren van de suiker gaat een stuk makkelijker met een gasbrander voor huishoudelijk gebruik dan onder een oven grill.
Wij serveren de crème brûlée met bramen en bramensorbet maar ander roodfruit smaakt er ook heerlijk bij.