Crème brulée van Sofie Dumont
Equipment
- crème brûlée brander
Ingrediënten
- 375 ml melk
- 375 ml room
- 100 g suiker
- 1 vanillestok
- 8 eidooiers
- 1 lepel Bruine suiker
- 1 lepel Witte suiker
Instructies
- Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
- Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
- Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
- Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
- Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
- Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
- Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
- Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.
Notities / Tips / Wijnadvies
serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.