Crème brulée van Sofie Dumont

Crème brulée van Sofie Dumont

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • crème brûlée brander

Ingrediënten

  • 375 ml melk
  • 375 ml room
  • 100 g suiker
  • 1 vanillestok
  • 8 eidooiers
  • 1 lepel Bruine suiker
  • 1 lepel Witte suiker

Instructies

  • Voeg room, melk en 100 g suiker samen.
  • Splijt het vanillestokje, schraap het binnenste eruit en gooi bij in de pot.
  • Voeg het roommengsel al roerend bij de eidooiers en giet even door een zeef om brokjes eruit te halen.
  • Zet je schaaltjes al in de oven en giet daar je mengsel in de schaaltjes.
  • Laat garen in de oven, 45 minuten op 90°C.
  • Als ze genoeg opgesteven zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen.
  • Afgekoeld moeten ze in de ijskast.
  • Vlak voor je ze opdient, leg je er een dun laagje suiker (mengsel van bruine en witte suiker) op dat je karameliseert of afbrandt met een crème brûlée brander.

Notities / Tips / Wijnadvies

serveer meteen na het afbranden, als je ze te lang laat staan zal de suiker zacht worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk