Creoolse scampi

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg scampi
  • 1 limoen
  • 2 uien
  • 700 g tomaten
  • 2 knoflookteentjes
  • Bieslook
  • 2 laurierblaadjes
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • Tijm
  • 1 gedroogd pepertje
  • 16 koffielepels room 8% vetgehalte
  • 1 bosje peterselie
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Pel de scampi en bewaar ze in de koelkast.
  • Was en droog de limoen. Rasp de schil en pers het sap uit. Bewaar het sap.
  • Pel en hak de uien.
  • Was en ontpit de tomaten en snijd ze in blokjes.
  • Pel en hak de knoflookteentjes.
  • Hak de bieslook.
  • Fruit de uien in een pan.
  • Voeg de tomatenblokjes, knoflook, bieslook, laurierblaadjes, tijm, nootmuskaat, het gedroogde pepertje en de limoenschil toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en voeg de room toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten sudderen totdat het vocht van de tomaten verdampt is.
  • Meng de scampi en het limoensap door de saus en laat 3 minuten garen op een laag vuur.
  • Verwijder het pepertje en bestrooi met gehakte peterselie.
  • Dien onmiddellijk op.
  • Geniet van dit heerlijke Creoolse scampi gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Zeevruchten
Land van herkomst Antillen