Crêpazes

Hartige flensjestaart
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • koekenpan ,diameter van 12 cm
  • hoge vorm , diameter van 12 cm

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • Zout
  • peper
  • 1 ei
  • 1 ¼ dl melk
  • 15 g boter + extra voor het bakken
  • 1 eetlepel verse majoraan fijngehakt
  • 2 ½ dl crème fraîche
  • 75 g gekookte ham plakjes
  • 75 g rauwe ham plakjes
  • 30 g Gruyère in dunne plakjes

Instructies

Voorbereiden:

  • Meng bloem, zout en ei.
  • Voeg al roerende beetje bij beetje melk toe en klop tot een glad beslag.
  • Zeef het beslag.
  • Smelt boter en roer het samen met de majoraan door het beslag.
  • Vet de koekenpan in met boter.
  • Bak 10 dunne flensjes van het beslag.
  • Breng crème fraîche aan de kook.
  • Roer zout en peper erdoor.
  • Opstapelen in de vorm:
  • Leg een flensje in de vorm, gevolgd door een plakje gekookte ham en een eetlepel room.
  • Herhaal met een flensje, een plakje rauwe ham, een eetlepel room, enzovoort.
  • Eindig met een flensje.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Bak de taart in de oven gedurende 15 minuten.
  • Stort de taart op een ronde schaal en bedek met plakjes Gruyère.
  • Gratineer de taart in de hete oven of onder de grill.
  • Snijd in 8 stukken en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze hartige crêpazestaart!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken