Crêpazes
Hartige flensjestaart
Equipment
- koekenpan ,diameter van 12 cm
- hoge vorm , diameter van 12 cm
Ingrediënten
Instructies
Voorbereiden:
- Meng bloem, zout en ei.
- Voeg al roerende beetje bij beetje melk toe en klop tot een glad beslag.
- Zeef het beslag.
- Smelt boter en roer het samen met de majoraan door het beslag.
- Vet de koekenpan in met boter.
- Bak 10 dunne flensjes van het beslag.
- Breng crème fraîche aan de kook.
- Roer zout en peper erdoor.
- Opstapelen in de vorm:
- Leg een flensje in de vorm, gevolgd door een plakje gekookte ham en een eetlepel room.
- Herhaal met een flensje, een plakje rauwe ham, een eetlepel room, enzovoort.
- Eindig met een flensje.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bak de taart in de oven gedurende 15 minuten.
- Stort de taart op een ronde schaal en bedek met plakjes Gruyère.
- Gratineer de taart in de hete oven of onder de grill.
- Snijd in 8 stukken en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze hartige crêpazestaart!