Crêpes Georgette

Laat je smaakpapillen dansen met deze heerlijke gevulde, zoete flensjes uit Frankrijk - Crêpes Georgette. Een smeuïge traktatie die de perfecte balans vindt tussen zachtheid en een verrukkelijke vulling. Bereid je voor op een culinair avontuur met dit vernieuwde recept!
Porties: 4
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • 3 eieren
  • Snufje zout
  • 4 dl melk
  • 1 blik ananasblokjes
  • 2 dl Maraschino
  • 150 g suiker
  • 1 dl water
  • Jigger cognac
  • Boter
  • Poedersuiker

Instructies

  • Maak van gezeefde bloem, suiker, eieren, zout en melk een zijdezacht beslag.
  • Week de ananasblokjes enkele tijd in een verwarmde marasquinstroop.
  • Voeg een scheutje cognac toe aan het beslag en meng vervolgens de uitgelekte ananasblokjes erdoor.
  • Bak de flensjes op de gebruikelijke manier in een flensjespan.
  • Serveer de flensjes, bestrooid met een vleugje poedersuiker.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie 1:

Gebruik vulling van stukjes perzik (getremperd in Curaçao) voor een subtiele twist.

Variatie 2:

Kies voor een vulling van gemengd fruit (uit blik) met bijvoorbeeld Kirsch voor een extra smaakdimensie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Frankrijk