Crêpes Normande met Appelcompote

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 150 g boter
  • 130 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 ½ dl melk
  • 3 eieren

Voor de Appelcompote:

  • 1 kg appels geschild, in schijfjes
  • 50-100 g suiker naar smaak
  • 4 eetlepels Cointreau likeur

Instructies

  • Smelt 25 g boter.
  • Maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter.
  • Bak dunne flensjes in 50 g boter en houd ze warm.
  • Bak in de resterende boter de schijfjes appel op laag vuur gedurende 20 minuten tot een dikke moes.
  • Voeg naar smaak suiker toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de Cointreau toe aan de appelmoes en roer goed door.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze dubbel en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de crêpes 5 minuten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

De crêpes kunnen ook geflambeerd worden. Verwarm een beetje likeur in een kleine pan (let op, afzuigkap uit), steek de likeur aan en schenk het over de crêpes.
Serveer deze heerlijke Crêpes Normande met appelcompote en eventueel wat lobbig geklopte slagroom. Geniet ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Pannenkoeken
Feestdagen etc Kerst