Recept afdrukken
No ratings yet

Crêpes Normande met Appelcompote

Recept categorieën: Fruit, Pannenkoeken
Feestdagen etc: Kerst
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de Crêpes:

  • 150 g boter
  • 130 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 ½ dl melk
  • 3 eieren

Voor de Appelcompote:

  • 1 kg appels geschild, in schijfjes
  • 50-100 g suiker naar smaak
  • 4 eetlepels Cointreau likeur

Instructies

  • Smelt 25 g boter.
  • Maak een beslag van bloem, een snufje zout, melk, eieren en gesmolten boter.
  • Bak dunne flensjes in 50 g boter en houd ze warm.
  • Bak in de resterende boter de schijfjes appel op laag vuur gedurende 20 minuten tot een dikke moes.
  • Voeg naar smaak suiker toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de Cointreau toe aan de appelmoes en roer goed door.
  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Vul de crêpes met de appelmoes, rol ze op of vouw ze dubbel en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal.
  • Verwarm de crêpes 5 minuten in de oven.

Notities

De crêpes kunnen ook geflambeerd worden. Verwarm een beetje likeur in een kleine pan (let op, afzuigkap uit), steek de likeur aan en schenk het over de crêpes.
Serveer deze heerlijke Crêpes Normande met appelcompote en eventueel wat lobbig geklopte slagroom. Geniet ervan!

Recept afdrukken
No ratings yet

Clafoutis van peren met kastanjepuree,

Recept categorieën: Fruit, Nagerecht
Porties: 6 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Crème fraîche
  • Madeleines
  • 750 gram peren geschild en in dunne schijven
  • 75 gram boter gesmolten
  • 125 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 eidooier
  • 2,5 dl melk
  • 75 gram bloem
  • Snufje zout
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 blik kastanjepuree

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Schik de schijfjes peer in een beboterde ovenschaal.
  • Klop in een kom de gesmolten boter, suiker, eieren, eidooier, melk, bloem en een snufje zout tot een glad mengsel.
  • Giet het mengsel over de peren in de ovenschaal.
  • Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
  • Laat het iets afkoelen.
  • Bestrooi met vanillesuiker en serveer lauwwarm.
  • Serveer de clafoutis met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.

Notities

Geniet van deze heerlijke clafoutis van peren met kastanjepuree!