Citroen Madeleines

Porties: 6
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 135 gram suiker
  • 4 eieren
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • 125 gram gesmolten boter

Instructies

  • Zeef de bloem en het bakpoeder samen.
  • Klop de suiker en eieren tot een dik mengsel.
  • Voeg de geraspte citroenschil toe.
  • Roer de bloem in delen door het eimengsel en voeg vervolgens de gesmolten boter toe.
  • Meng alles goed.
  • Laat het beslag 20-30 minuten rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vul de holtes van de madeleine bakvorm voor 2/3 met het beslag.
  • Bak de madeleines in het midden van de oven gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Laat de madeleines afkoelen op een rooster.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt deze heerlijke citroen madeleines serveren als traktatie bij de koffie of als licht dessert. Probeer voor variatie eens een vleugje vanille-extract toe te voegen aan het beslag of bestrooi de madeleines met poedersuiker voor het serveren. Geniet van deze luchtige en verrukkelijke lekkernij!

Voedingswaarden

Calories: 200 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 9 g | Sugar: 15 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Cake