Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Clafoutis van peren met kastanjepuree,
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ovenschaal (ingevet)
Ingrediënten
▢
Crème fraîche
▢
Madeleines
▢
750
gram
peren
geschild en in dunne schijven
▢
75
gram
boter
gesmolten
▢
125
gram
basterdsuiker
▢
2
eieren
▢
1
eidooier
▢
2,5
dl
melk
▢
75
gram
bloem
▢
Snufje
zout
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
1
blik
kastanjepuree
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schik de schijfjes peer in een beboterde ovenschaal.
Klop in een kom de gesmolten boter, suiker, eieren, eidooier, melk, bloem en een snufje zout tot een glad mengsel.
Giet het mengsel over de peren in de ovenschaal.
Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
Laat het iets afkoelen.
Bestrooi met vanillesuiker en serveer lauwwarm.
Serveer de clafoutis met kastanjepuree, crème fraîche en madeleines.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze heerlijke clafoutis van peren met kastanjepuree!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Nagerecht