Crunchy Chili Chicken Mini Tacos
Equipment
- Ronde uitsteker (of een glas)
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en de friteuse op 175 graden Celsius.
- Was en snijd de ijsbergsla fijn indien je een hele krop hebt gekocht.
- Voorgesneden ijsbergsla past waarschijnlijk al in de tacos, maar je kunt het indien nodig op het laatste moment nog wat fijner snijden met een mes.
- Steek met een ronde uitsteker zoveel mogelijk rondjes uit de tortilla's.
- Spray beide kanten licht in met olijfoliespray (of gebruik een siliconen kwastje).
- Plaats de muffinbakvorm ondersteboven en leg de kleine tortillaringen tussen de 'cups'.
- Bak ze in 8-10 minuten knapperig in de oven.
- Laat de kleine tacos afkoelen in de muffinbakvorm.
- Snijd de kipfilets in kleine blokjes en breng ze op smaak met knoflookpoeder, peper en zout.
- Haal de kipblokjes achtereenvolgens door de bloem, het geklutste ei en tot slot door de panko.
- Frituur de kipblokjes in 3 minuten gaar (controleer de gaarheid door het grootste blokje door te snijden).
- Vul de mini tacos met wat fijngehakte ijsbergsla.
- Snijd eventueel de kipblokjes een keer door zodat ze beter in de tacos passen.
- Serveer de Crunchy Chili Chicken Mini Tacos met chilisaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichtgekoelde rosé, zoals een Spaanse rosado, vormt een verfrissende en smaakvolle aanvulling op deze Crunchy Chili Chicken Mini Tacos. De fruitige tonen van de rosé passen goed bij de pittige chilisaus en de knapperige textuur van de tacos.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 16 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 1 g