Cubaanse kalfsschotel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kalfsvlees
  • 2 eetlepels olie
  • 2 uien
  • Peper
  • zout
  • 2 teentjes knoflook
  • Bloem
  • l vleesbouillon
  • 1 blikje tomaten 280 g
  • 1 citroen
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel boter
  • 4 bananen

Instructies

  • Spoel het kalfsvlees goed af en dep het droog.
  • Snijd het in reepjes.
  • Verhit de olie in een koekenpan en braad het vlees 8-10 minuten aan.
  • Snipper de uien en voeg deze toe, samen met peper en zout, en de knoflook.
  • Bestrooi het mengsel met bloem en voeg vervolgens de vleesbouillon en de tomaten toe.
  • Sluit de pan en laat 10 minuten zachtjes stoven.
  • Breng de schotel op smaak met kerriepoeder.
  • Snijd de bananen in stukjes, besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met kerriepoeder.
  • Bak ze kort in een koekenpan.
  • Serveer de gebakken bananen bovenop de Cubaanse kalfsschotel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Cuba