Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 180 gram zachte echte boter
- 135 gram suiker
- 8 gram vanille suiker
- 4 eieren
- 180 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- een snuifje zout
Voor de topping:
- 250 gram slagroom
- 250 gram mascarpone
- 70 gram bloemsuiker
- 14 cuberdons
- 100 ml water
Instructies
- Klop de boter samen met de suiker, de vanillesuiker en het vanille extract tot een crèmige massa.
- Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en blijf goed mixen.
- Meng de bloem met de bakpoeder en zeef dit boven de kom.
- Mix nogmaals goed door.
- Neem een bakplaat voor cupcakes en leg er de cupcake papiertjes in.
- Neem een ijslepel en schep in elke cupcake een lepel beslag.
- Maak ze niet te vol want dan bakken ze over de papiertjes en de bakplaat heen !
- Bak de cupcakes op 175°C in ca 20 minuutjes gaar.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen.
- Neem een pan met water en zet er een kom in.
- Leg de cuberdons erin en voeg 50 ml water toe.
- Breng het water aan de kook en laat de cuberdons zachtjes smelten.
- Dit duurt even.
- Als de massa te stroperig is voeg dan nog water toe.
- De saus moet ietwat lopend zijn en mag niet te snel verharden wanneer hij afkoelt.
- Dit kun je testen door een streep saus op een koud bordje te doen en het laten uitlopen.
- Hard het te snel uit dan voeg je nogmaals water toe. Ik heb in totaal 100 ml water gebruikt.
- Klop de slagroom samen met de poedersuiker lobbig ( yoghurt dikte ) en voeg hieraan 2 zakjes klopfix toe.
- Klop nog heel even verder en voeg dan de mascarpone toe en een gedeelte van de cuberdon saus.
- Klop tot het geheel stijf is.
- Vul een spuitzak met een stervormig spuitmondje met de topping en leg koel weg.
- Neem de cupcakes en haal met een appelboor een stukje deeg uit het midden.
- Vul het gat met cuberdonsaus.
- Als je alle cupcakes hebt gevuld dan spuit je ze mooi op met de topping.
- Zet koel weg totdat je ze gaat serveren.