Curry kokosballetjes met atjarrijst en snijboontjes
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 kleine ui
- 200 g gehakt
- 1 zakje 80 ml Conimex Woksaus Curry Kokos
- Conimex Wok Olie
- 300 g gesneden snijboontjes
- 4 eetlepels Conimex Atjar Taugé
- 1 zakje Conimex White Long Grain Wok Rijst
Instructies
- Pel en snijd de ui heel fijn.
- Meng het gehakt met de ui en 1 eetlepel woksaus.
- Draai er met natte handen kleine balletjes van.
- Verhit een hapjespan, voeg een scheutje olie toe en bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Verhit ondertussen een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak de snijboontjes 3 minuten.
- Voeg de rest van de woksaus en de atjar toe en roerbak 2 minuten.
- Schep de rijst erdoor en warm goed door.
- Verdeel de atjarrijst en de balletjes over de kommen of borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Sambal naar keuze bij voor dat beetje extra pit.
Variatietip:
Vervang de witte Wok Rijst door gele Wok Rijst en voeg 2 eetlepels fijngehakte groene tuinkruiden toe.