Dadar Isi - Gevulde Omelet met Gehakt en Kruiden
Geniet van deze Indonesische klassieker: een gevulde omelet met gekruid gehakt en kokos, perfect voor een smaakvolle lunch of hoofdgerecht.
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g gehakt
- 2 uien fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 100 g geraspte kokos
- Asem tamarindepasta naar smaak
- Zout naar smaak
- Olie om te bakken
- Kruiden:
- 2 kemirienoten
- 1 theelepel koenjit kurkuma
- 1 schijfje laos galangal
- 1 theelepel trassi gefermenteerde garnalenpasta
- ¼ theelepel ketoembar korianderpoeder
Instructies
- Wrijf de kemirienoten, koenjit, laos, trassi en ketoembar fijn tot een pasta.
- Verhit een beetje olie in een wadjan (of wok) en fruit de fijngemaakte kruiden en uien tot ze goudbruin zijn.
- Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en gaar is.
- Voeg de geraspte kokos en de met water aangelengde bloem toe aan het gehaktmengsel en bak het geheel totdat het droog is.
- Zet opzij.
- Klop de eieren los met een snufje zout.
- Verhit olie in een koekenpan en bak dunne omeletten van het eimengsel.
- Vul elke omelet met het gehaktmengsel en vouw ze dicht.
- Serveer de dadar isi warm, eventueel gegarneerd met verse koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g