Dadar Isi - Gevulde Omelet met Gehakt en Kruiden

Geniet van deze Indonesische klassieker: een gevulde omelet met gekruid gehakt en kokos, perfect voor een smaakvolle lunch of hoofdgerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 g gehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 g geraspte kokos
  • Asem tamarindepasta naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olie om te bakken
  • Kruiden:
  • 2 kemirienoten
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 schijfje laos galangal
  • 1 theelepel trassi gefermenteerde garnalenpasta
  • ¼ theelepel ketoembar korianderpoeder

Instructies

  • Wrijf de kemirienoten, koenjit, laos, trassi en ketoembar fijn tot een pasta.
  • Verhit een beetje olie in een wadjan (of wok) en fruit de fijngemaakte kruiden en uien tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en gaar is.
  • Voeg de geraspte kokos en de met water aangelengde bloem toe aan het gehaktmengsel en bak het geheel totdat het droog is.
  • Zet opzij.
  • Klop de eieren los met een snufje zout.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak dunne omeletten van het eimengsel.
  • Vul elke omelet met het gehaktmengsel en vouw ze dicht.
  • Serveer de dadar isi warm, eventueel gegarneerd met verse koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 18 g | Vet: 28 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Hoofdgerechten / Lunch / Vlees
Land van herkomst Indonesië