Dagin Sapi Moeda dan Peteh Tjina

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kalfs koteletten
  • 10 gram sereh
  • 5 gram knoflook
  • ½ theelepels koenjit
  • zout naar smaak
  • 3 eetlepels arachideolie
  • 160 gram zoete aardappel
  • 2 eetlepels palmsuiker
  • zout naar smaak
  • 80 gram petehbonen
  • 5 gram sjalot
  • dl zoete chilisaus
  • 20 gram petehbonen

Instructies

  • Leg de koteletten op een bord en wrijf ze in met de sereh en koenjit, en laat dit 2 uur intrekken (liever een dag)
  • Bestrooi het vlees vlak voor het bakken met zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Verhit de olie in een kleine braadpan of oven schotel en schroei de koteletten snel aan beide kanten 1 minuut.
  • Zet de pan in de voorverwarmde oven en laat het vlees 15 tot 18 minuten braden.
  • Bedruip het vlees geregeld om uitdroging tegen te gaan.
  • Neem de koteletten uit de pan.

Voor de saus/gerecht:

  • Verhit 1 eetlepel olie in een pan met dikke bodem en roerbak de zoete aardappel
  • en de goela djawa 3 tot 4 minuten op matig vuur tot de suiker helemaal is opgelost en de aardappel hiermee is bedekt.
  • Bestrooi met een snufje zout en neem de pan van het vuur.
  • Verhit in een andere pan de rest van de olie en roerbak de petehbonen en sjalotten 2 minuten.
  • Neem daarna de pan van het vuur.
  • Giet op ieder bord enkele lepels warme saus
  • Leg de koteletten op de saus.
  • Garneer met de gebakken zoete aardappel en de petehbonen.
  • Strooi ten slotte de pethepitten in de saus.
  • Garneren en serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees / Vlees
Land van herkomst Indonesië