Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Snijd het vlees in blokjes en maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, sereh, en sambal trassi.
Maak 3 eetlepels olie warm in een wadjan of pan en fruit de boemboe gedurende 5 minuten.
Voeg het vlees en de suiker toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Voeg het assemwater toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt.
Roer nu de santen en de prei erdoor, breng op smaak met ketjap en zout, en laat het gerecht onder voortdurend roeren met het deksel eraf indikken.
Serveer met witte rijst en een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Vind ik leuk:
Vind-ik-leuk Aan het laden...
Gerelateerd
Receptenplein.nl
Home / Daging Besengek