Daging Besengek

Daging Besengek

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager rundvlees in blokjes
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 prei in reepjes gesneden
  • 2 eetlepels kemiriepasta
  • 2 eetlepels sambal trassi
  • 1 theelepel ketoembar
  • ½ theelepel djinten
  • ½ theelepel koenjit
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel sereh
  • 1 theelepel suiker
  • 3 eetlepels assemwater
  • 2 dl santen
  • 1 daun salam Indonesisch laurierblad
  • Ketjap manis
  • Zout

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en maak een boemboe in de vijzel van ui, knoflook, laos, ketoembar, djinten, sereh, en sambal trassi.
  • Maak 3 eetlepels olie warm in een wadjan of pan en fruit de boemboe gedurende 5 minuten.
  • Voeg het vlees en de suiker toe en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  • Voeg het assemwater toe en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 1 uur gaar. Voeg wat water toe als het gerecht te droog wordt.
  • Roer nu de santen en de prei erdoor, breng op smaak met ketjap en zout, en laat het gerecht onder voortdurend roeren met het deksel eraf indikken.
  • Serveer met witte rijst en een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees