Daging Boemboe Bali

Daging Boemboe Bali

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g mager rundvlees in blokjes
  • 2 grote uien in plakken
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 2 theelepels laos gemberwortel
  • 2 theelepels djahe verse gember
  • 2 eetlepels kemiriepasta
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • ½ theelepel ve-tsin mononatriumglutamaat
  • 1 Spaanse peper in ringetjes
  • ½ theelepel trassi garnalenpasta
  • 2 dl santen kokosmelk
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Bak het vlees in 5 eetlepels olie bruin, voeg dan de uiringen en de knoflook toe en bak tot ze
  • lichtbruin van kleur zijn.
  • Voeg nu de peper, laos, djahe, kemiriepasta, ketjap, ve-tsin, trassi en 2 kopjes water toe.
  • Doe de deksel op de pan en sudder op laag vuur tot het vlees gaar is en het vocht nagenoeg
  • verdampt is.
  • Voeg nu de santen toe, breng verder op smaak met ketjap en zout, roer even door totdat de saus is ingedikt.
  • Serveer met witte rijst en een groentegerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Rundvlees
Land van herkomst Oosters