Deense sandwiches
AllerHande juni 2002
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 eetlepel(s) slagroom
- 50 g boter
- 1 bosuitje
- 2 zoetzure augurken
- zout en peper
- 100 g gerookte paling
- 150 g grove paté
- 6 plakjes Hollandse geitenkaas
- 9 sneetjes Brabants roggebrood
- 3 eetlepel(s) cranberrycompote
Instructies
- In kom eieren loskloppen met slagroom.
- In steelpan 1 eetlepel boter smelten en eimengsel erdoor roeren.
- Ei al roerende laten stollen.
- Bosuitje schoonmaken en in dunne ringen snijden.
- Augurken zeer fijn snijden.
- Bosui en augurk met zout en peper naar smaak door rest van boter roeren.
- Paling in stukken van 4 cm snijden.
- Paté in 6 repen snijden.
- Korstjes van kaas snijden.
- Sneetjes roggebrood halveren.
- Op 6 halve sneetjes roerei scheppen.
- Hierover paling verdelen.
- 6 Halve sneetjes royaal bestrijken met augurkenboter.
- Geitenkaas erop leggen.
- Laatste sneetjes bestrijken met cranberrycompote en paté erop leggen.
- Sneetjes roggebrood op een platte schaal rangschikken en op buffet zetten.