Donuts

Donuts

Deze heerlijke donuts zijn een traktatie om van te genieten.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 g zachte roomboter
  • 2 dl melk
  • 200 g suiker
  • 2 theelepels vanillearoma
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • Een snufje zout
  • Een snufje nootmuskaat
  • 650 g bloem + extra bloem voor je werkoppervlak
  • Zonnebloemolie om te frituren

Decoraties voor de donuts zoals:

  • gesmolten chocolade
  • poedersuiker

Instructies

  • In een kom, meng de suiker en vanillesuiker met de boter en eieren grondig.
  • Voeg de melk, vanillearoma, snufje zout en nootmuskaat toe.
  • Meng opnieuw.
  • Voeg geleidelijk de bloem en het bakpoeder, gezeefd, toe aan het mengsel.
  • Kneed goed totdat je een deeg hebt.
  • Leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en druk het plat tot ongeveer 1 cm dik.
  • Gebruik een donutvorm om donuts uit het deeg te snijden.
  • Verhit een diepe koekenpan met zonnebloemolie om te frituren.
  • Zorg ervoor dat de olie heet is.
  • Bak de donuts een paar tegelijk tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Je kunt de donuts decoreren met gesmolten chocolade, poedersuiker of andere decoraties
  • terwijl ze nog warm zijn.
  • Geniet van je zelfgemaakte donuts!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst America
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch