Donuts
Deze heerlijke donuts zijn een traktatie om van te genieten.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 g zachte roomboter
- 2 dl melk
- 200 g suiker
- 2 theelepels vanillearoma
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 zakje bakpoeder
- Een snufje zout
- Een snufje nootmuskaat
- 650 g bloem + extra bloem voor je werkoppervlak
- Zonnebloemolie om te frituren
Decoraties voor de donuts zoals:
- gesmolten chocolade
- poedersuiker
Instructies
- In een kom, meng de suiker en vanillesuiker met de boter en eieren grondig.
- Voeg de melk, vanillearoma, snufje zout en nootmuskaat toe.
- Meng opnieuw.
- Voeg geleidelijk de bloem en het bakpoeder, gezeefd, toe aan het mengsel.
- Kneed goed totdat je een deeg hebt.
- Leg het deeg op een met bloem bestoven werkoppervlak en druk het plat tot ongeveer 1 cm dik.
- Gebruik een donutvorm om donuts uit het deeg te snijden.
- Verhit een diepe koekenpan met zonnebloemolie om te frituren.
- Zorg ervoor dat de olie heet is.
- Bak de donuts een paar tegelijk tot ze goudbruin zijn.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Je kunt de donuts decoreren met gesmolten chocolade, poedersuiker of andere decoraties
- terwijl ze nog warm zijn.
- Geniet van je zelfgemaakte donuts!