Doorzichtige Krokante Bieflapjes
Deze doorzichtige krokante bieflapjes zijn een heerlijke Chinese snack.
Ingrediënten
- 450 g magere bieflapjes
- 15 g paprikapoeder
- 50 g suiker
- 15 g vijfkruidenpoeder
- Zeezout naar smaak
Instructies
- Snijd de bieflapjes in dunne grote plakken.
- Verhit een wok en voeg het zout toe.
- Laat het zout zo heet mogelijk worden.
- Laat het zout afkoelen en strooi het dan over de bieflapjes aan beide zijden.
- Laat de bieflapjes vervolgens drogen, bij voorkeur op bamboematjes, op een goed geventileerde plek.
- Laat de bieflapjes ongeveer 14 uur drogen.
- Stoom de gedroogde bieflapjes in een stoompan.
- Frituur de gedroogde en gestoomde bieflapjes.
- Roerbak de overgebleven kruiden in een wok en schep dit mengsel over de gefrituurde
- bieflapjes voordat je ze serveert.