Doorzichtige Krokante Bieflapjes

Doorzichtige Krokante Bieflapjes

Deze doorzichtige krokante bieflapjes zijn een heerlijke Chinese snack.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 g magere bieflapjes
  • 15 g paprikapoeder
  • 50 g suiker
  • 15 g vijfkruidenpoeder
  • Zeezout naar smaak

Instructies

  • Snijd de bieflapjes in dunne grote plakken.
  • Verhit een wok en voeg het zout toe.
  • Laat het zout zo heet mogelijk worden.
  • Laat het zout afkoelen en strooi het dan over de bieflapjes aan beide zijden.
  • Laat de bieflapjes vervolgens drogen, bij voorkeur op bamboematjes, op een goed geventileerde plek.
  • Laat de bieflapjes ongeveer 14 uur drogen.
  • Stoom de gedroogde bieflapjes in een stoompan.
  • Frituur de gedroogde en gestoomde bieflapjes.
  • Roerbak de overgebleven kruiden in een wok en schep dit mengsel over de gefrituurde
  • bieflapjes voordat je ze serveert.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst China