Dorade uit de Oven met Tomaten en Witte Wijn
Een smaakvolle ovenschotel met dorade, witte wijn en tomaten, heerlijk sappig en perfect gegaard.
Equipment
- mes
Ingrediënten
- 1 dorade 1,7 kg, heel
- 2 uien
- 6 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 glas droge witte wijn
- 100 g boter
- 1 takje peterselie
- Peper
- Zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bestrijk de dorade met boter en maak kleine inkepingen om dunne plakjes knoflook in te steken.
- Bestrooi met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal.
- Schil de tomaten (kort dompelen in kokend water en pellen), snijd ze in plakken en snijd de uien in ringen.
- Plaats de uien en tomaten rondom de dorade in de ovenschaal.
- Voeg de witte wijn toe en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over de vis.
- Bak de dorade 15 minuten op hoog vuur en bedruip af en toe met de bakjus.
- Laat nog 20 minuten verder garen op een lagere temperatuur.
- Haal voorzichtig uit de ovenschaal en leg op een serveerschaal.
- Garneer met tomatenschijfjes en giet de saus over de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en geroosterde aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chablis of Sancerre past perfect bij deze ovenschotel.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 36 g | Vet: 18 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g