Dorade uit de Oven met Tomaten en Witte Wijn

Ovengebakken doradefilet zonder huid of herkenbare viskenmerken, goudbruin en sappig, geserveerd met geroosterde cherrytomaten en een lichte wittewijnsaus. Gegarneerd met verse basilicum en citroenpartjes, sfeervol gepresenteerd op een rustiek keramisch bord met natuurlijke belichting.

Dorade uit de Oven met Tomaten en Witte Wijn

Een smaakvolle ovenschotel met dorade, witte wijn en tomaten, heerlijk sappig en perfect gegaard.
Porties: 6
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestrijk de dorade met boter en maak kleine inkepingen om dunne plakjes knoflook in te steken.
  • Bestrooi met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal.
  • Schil de tomaten (kort dompelen in kokend water en pellen), snijd ze in plakken en snijd de uien in ringen.
  • Plaats de uien en tomaten rondom de dorade in de ovenschaal.
  • Voeg de witte wijn toe en verdeel de rest van de boter in kleine klontjes over de vis.
  • Bak de dorade 15 minuten op hoog vuur en bedruip af en toe met de bakjus.
  • Laat nog 20 minuten verder garen op een lagere temperatuur.
  • Haal voorzichtig uit de ovenschaal en leg op een serveerschaal.
  • Garneer met tomatenschijfjes en giet de saus over de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade en geroosterde aardappelen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Chablis of Sancerre past perfect bij deze ovenschotel.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 36 g | Vet: 18 g | Zout: 1.1 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden