Drentse Spitskoolpan
Ingrediënten
- 250 g spitskool fijngesneden
- 250 g gehakt rund of half-om-half
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- Olie om te bakken
- Gefrituurde aardappelschijfjes
Instructies
- Verhit een beetje olie in een pan en bak het gehakt rul.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Voeg de fijngesneden spitskool toe aan het gehakt en roerbak totdat de kool gaar is.
- Bak ondertussen de aardappelschijfjes goudbruin volgens de instructies op de verpakking.
- Vlak voor het serveren voeg je de goudbruine aardappelschijfjes toe aan de pan met de spitskool en het gehakt.
- Roer alles goed door elkaar.
- Serveer de Drentse spitskoolpan eventueel met mayonaise aan de zijde.
Notities / Tips / Wijnadvies
Je kunt dit gerecht naar eigen smaak aanpassen door bijvoorbeeld uien, paprika, of extra kruiden toe te voegen.
Serveer dit gerecht als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een traditionele Drentse maaltijd.
Serveer dit gerecht als hoofdgerecht of als bijgerecht bij een traditionele Drentse maaltijd.