Drie Koningentaart

Drie Koningentaart

Drie Koningentaart

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 pakjes bladerdeeg van 32 cm doorsnede
  • 150 gram echte boter
  • 150 gram poedersuiker
  • 150 gram amandelpoeder
  • 100 gram ei
  • 40 gram bloem
  • snuf zout
  • 75 gram banketbakkersroom
  • 1 amandel of koffieboon
  • 1 extra ei om te doreren en te plakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte.
  • Meng de boter, poedersuiker, amandelpoeder, bloem, eieren en het zout in de keukenmachine. Laat deze goed draaien tot je een smeuïg geheel hebt.
  • Voeg hier 75 gr banketbakkersroom aan toe en meng kort door.
  • Zet dit even aan de kant.
  • Vet je bakvorm in met boter.
  • Neem een vel bladerdeeg en leg dit in de vorm.
  • Zorg dat je bladerdeeg overal mooi verdeeld is en druk de randen aan.
  • Laat het overtollige bladerdeeg nog even hangen.
  • Verdeel het amandelbeslag in de vorm.
  • Leg ergens in de vulling (langs de rand) de amandel of koffieboon.
  • Neem nu het extra ei en splits dit.
  • De eidooier klop je los met een klein scheutje melk.
  • Het eiwit klop je ook even los.
  • Neem een kwast en het eiwit en smeer hiermee de binnenkant van de randen in.
  • Leg het 2de vel bladerdeeg erop.
  • Rol met een deegrol de randen mooi af.
  • Duw nu met je duimen de randen iets aan en naar onder.
  • Neem het los geklopte eigeel en doreer hiermee de taart.
  • Bak de taart af in 30 minuten tot hij mooi goudbruin is.
  • Haal de taart na het bakken meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
  • Strooi eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker langs de randen van de taart.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Taart