Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- bakvorm van 25 cm doorsnede
Ingrediënten
- 2 pakjes bladerdeeg van 32 cm doorsnede
- 150 gram echte boter
- 150 gram poedersuiker
- 150 gram amandelpoeder
- 100 gram ei
- 40 gram bloem
- snuf zout
- 75 gram banketbakkersroom
- 1 amandel of koffieboon
- 1 extra ei om te doreren en te plakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte.
- Meng de boter, poedersuiker, amandelpoeder, bloem, eieren en het zout in de keukenmachine. Laat deze goed draaien tot je een smeuïg geheel hebt.
- Voeg hier 75 gr banketbakkersroom aan toe en meng kort door.
- Zet dit even aan de kant.
- Vet je bakvorm in met boter.
- Neem een vel bladerdeeg en leg dit in de vorm.
- Zorg dat je bladerdeeg overal mooi verdeeld is en druk de randen aan.
- Laat het overtollige bladerdeeg nog even hangen.
- Verdeel het amandelbeslag in de vorm.
- Leg ergens in de vulling (langs de rand) de amandel of koffieboon.
- Neem nu het extra ei en splits dit.
- De eidooier klop je los met een klein scheutje melk.
- Het eiwit klop je ook even los.
- Neem een kwast en het eiwit en smeer hiermee de binnenkant van de randen in.
- Leg het 2de vel bladerdeeg erop.
- Rol met een deegrol de randen mooi af.
- Duw nu met je duimen de randen iets aan en naar onder.
- Neem het los geklopte eigeel en doreer hiermee de taart.
- Bak de taart af in 30 minuten tot hij mooi goudbruin is.
- Haal de taart na het bakken meteen uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
- Strooi eventueel voor het serveren nog wat poedersuiker langs de randen van de taart.