Dronken Kip
Dit Belgische recept voor dronken kip is een heerlijk bijgerecht.
Ingrediënten
- 4 kippenpoten
- Zout
- Peper
- 100 g echte boter
- 15 g tarwebloem
- 100 g gepelde zilveruitjes of kleine sjalotjes
- 100 g champignonplakjes
- 1 teen geperste knoflook
- 1 dl kippenbouillon
- 2 eetlepels gehakte bieslook
- 3 dl Brand Silvesterbier
Instructies
- Maak eerst een beurre maniè door 25 g boter en de tarwebloem te mengen.
- Bestrooi de kippenpoten met zout en peper.
- Verwarm 75 g boter in een braadslede en braad de kippenpoten even aan.
- Voeg nu de zilveruitjes, champignons (of sjalotjes) en de knoflook toe.
- Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven op 175 °C en braad de kippenpoten in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de kippenpoten uit de braadslede en houd ze warm.
- Blus de aanbaksels in de braadslede met het bier en de bouillon. Roer goed om alle
- aanbaksels los te maken.
- Zeef de saus en giet deze in een pan.
- Breng de saus aan de kook en voeg de beurre maniè toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus licht gebonden is.
- Verdeel de kippenpoten over vier voorverwarmde borden en giet de saus erover.
- Bestrooi het geheel met gehakte bieslook of Provençaalse kruiden.
- Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons.