Dronken Kip

Dronken Kip

Dit Belgische recept voor dronken kip is een heerlijk bijgerecht.
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kippenpoten
  • Zout
  • Peper
  • 100 g echte boter
  • 15 g tarwebloem
  • 100 g gepelde zilveruitjes of kleine sjalotjes
  • 100 g champignonplakjes
  • 1 teen geperste knoflook
  • 1 dl kippenbouillon
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 3 dl Brand Silvesterbier

Instructies

  • Maak eerst een beurre maniè door 25 g boter en de tarwebloem te mengen.
  • Bestrooi de kippenpoten met zout en peper.
  • Verwarm 75 g boter in een braadslede en braad de kippenpoten even aan.
  • Voeg nu de zilveruitjes, champignons (of sjalotjes) en de knoflook toe.
  • Plaats de braadslede in een voorverwarmde oven op 175 °C en braad de kippenpoten in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.
  • Haal de kippenpoten uit de braadslede en houd ze warm.
  • Blus de aanbaksels in de braadslede met het bier en de bouillon. Roer goed om alle
  • aanbaksels los te maken.
  • Zeef de saus en giet deze in een pan.
  • Breng de saus aan de kook en voeg de beurre maniè toe terwijl je blijft roeren, totdat de saus licht gebonden is.
  • Verdeel de kippenpoten over vier voorverwarmde borden en giet de saus erover.
  • Bestrooi het geheel met gehakte bieslook of Provençaalse kruiden.
  • Dit gerecht is heerlijk met gekookte spinazie en croutons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip
Land van herkomst België