Dubbele knoflookkip uit de oven

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 tenen knoflook
  • 1 kip van ongeveer 1 kg
  • 150 g Bressot kruidenkaas
  • Verse rozemarijn
  • Pitloze druiven een handvol

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Pel de tenen knoflook.
  • Haal het vel van het borststuk van de kip los en duw met je vingers de Bressot-kruidenkaas
  • eronder.
  • Laat het vel heel.
  • Snijd 2 tenen knoflook in plakjes en duw deze samen met wat rozemarijn tussen de vleugels
  • en poten van de kip.
  • Vul de kip met de resterende 18 tenen knoflook, de druiven en 2 takjes rozemarijn.
  • Bedek het borststuk en de poten van de kip met aluminiumfolie.
  • Zet de kip 70 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Na 70 minuten verwijder je het folie en laat je de kip nog 20 minuten bruin worden.
  • Serveer de knoflookkip met gebakken aardappeltjes, sperziebonen of sla.
  • Deze dubbele knoflookkip uit de oven is een smaakvol gerecht met malse kip en heerlijke
  • knoflooksmaak.
  • De druiven voegen een zoete en fruitige toets toe aan het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Ovenschotel