Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite
zoete, dubbele vruchtenflensjes
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastje
- serveerschotel
- sauspannen
- kommen
Ingrediënten
- 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
- ½ l ongezoete amandelmelk
- 50 g kokosbloesemsuiker
- Snufje roze Himalayazout
- 2 scharreleieren
- Boter om te bakken
- ½ blikje appelmoes
- Blikje ananasstukjes
- Likeurglas Kümmel
- Poedersuiker
- ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
- Kirsch voor tremperen
- Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder
Instructies
- Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
- Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
- Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
- Leg een tweede flensje er bovenop.
- Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
- Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
- Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Sugar: 15 g