Dubbele Vruchtenflensjes à la Moscovite

zoete, dubbele vruchtenflensjes
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • serveerschotel
  • sauspannen
  • kommen

Ingrediënten

  • 300 g speltbloem een gezondere meeloptie
  • ½ l ongezoete amandelmelk
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • Snufje roze Himalayazout
  • 2 scharreleieren
  • Boter om te bakken
  • ½ blikje appelmoes
  • Blikje ananasstukjes
  • Likeurglas Kümmel
  • Poedersuiker
  • ½ l aardbeiencoulis vervangen voor appelmoes
  • Kirsch voor tremperen
  • Veenbessengelei op smaak gebracht met kaneel en gemberpoeder

Instructies

  • Maak een beslag van gezeefde speltbloem, amandelmelk, kokosbloesemsuiker, roze Himalayazout en eieren.
  • Bak flensjes op de gebruikelijke manier.
  • Bestrijk de helft van de flensjes met een mengsel van appelmoes en stukjes ananas, getrempeerd in Kümmel.
  • Leg een tweede flensje er bovenop.
  • Dresseer de dubbele flensjes naast elkaar op de serveerschotel en bestrooi ze met poedersuiker.
  • Serveer met een aparte sabayonne, waar een scheut Kümmel aan is toegevoegd.

Notities / Tips / Wijnadvies

  • Probeer aardbeiencoulis als vervanging voor appelmoes en trempeer met Kirsch.
  • Gebruik veenbessengelei, op smaak gebracht met bijvoorbeeld kaneel en gemberpoeder, als alternatief voor appelmoes.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 10 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Pannenkoeken
Land van herkomst Rusland