Dubbelgekookt varkensvlees

Dubbelgekookt varkensvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 650 g speklappen
  • 4 stuks lente-uitjes
  • 4 plakken verse gemberwortel
  • 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels fijngesneden knoflook
  • 1 eetlepel gehakte gemberwortel
  • 1 eetlepel chilibonensaus
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 1 eetlepel lichte sojasaus
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel zout

Instructies

  • Doe de speklappen, het zout, de gemberplakken en 4 lente-uitjes in een pan met kokend water en sudder gedurende 1½ uur.
  • Schep het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken en afkoelen.
  • Als de speklappen afgekoeld zijn, snijd ze dan in plakjes van ½ cm.
  • Snijd 4 lente-uitjes in stukken van 8 cm.
  • Verhit een wok of grote pan, doe er de olie en de plakjes spek in en roerbak ze gedurende 10 minuten.
  • Giet het teveel aan olie af, voeg de knoflook en de gehakte gember toe en roerbak 10 seconden.
  • Doe de lente-uitjes erbij en roerbak 2 minuten.
  • Voeg de overige ingrediënten toe (chilibonensaus, droge sherry, lichte sojasaus, suiker, en zout) en roerbak 3 minuten.
  • Dien onmiddellijk op of warm het de volgende dag op.
  • Serveer met Spaanse-pepersaus.
  • Dit gerecht, met dubbelgekookt varkensvlees en een pittige Spaanse-pepersaus, brengt de smaken van China naar jouw keuken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst China