Duivelse kipfilet

Duivelse kipfilet

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet
  • 10 g boter
  • 1 dikke ui
  • 3 eetlepels azijn
  • 5 eetlepels tomatenketchup
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 250 g champignons
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 5 cl koffieroom
  • 5 cl water
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Wrijf de kipfilets aan beide zijden in met peper en zout.
  • Verhit 10 g boter in een pan en bak hierin de kipfilets op hoog vuur aan beide zijden
  • gedurende 2 minuten, tot ze bruin zijn.
  • Haal de kipfilets uit de pan.
  • Fruit in hetzelfde braadvet de fijngehakte ui.
  • Voeg de gehalveerde champignons toe en bak ze kort mee.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed door.
  • Zet het vuur laag.
  • Voeg de kipfilets weer toe en laat nog 15 minuten sudderen, af en toe roeren.
  • Breng indien nodig op smaak met extra zout.
  • Serveer met stokbrood of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Oosters