Duiveltjes varkensvlees

Duiveltjes varkensvlees

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg varkensfricandeau in flinke dobbelstenen gesneden
  • ½ kg uien gesneden
  • 10 eetlepels ketjap manis
  • 1 dl currysaus
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 2 theelepels boemboe saté of saté kruiden
  • 1 theelepel gemberpoeder djahé
  • 1 eetlepel pindakaas zo grof mogelijk
  • Peper
  • Zout
  • Strooi Bouillonpoeder
  • Water

Instructies

  • Braad het vlees aan tot het goudbruin is en breng op smaak met een flinke mespunt peper.
  • Voeg de gesnipperde uien toe en bak deze even aan.
  • Voeg de ketjap, curry, azijn, suiker, knoflook, sambal, sate kruiden, djahé, en een beetje water toe.
  • Laat het gerecht gaar worden in ongeveer een half uur.
  • Voeg af en toe wat water toe om aanbranden te voorkomen.
  • Als het vlees gaar is, maak het dan af met de pindakaas en breng op smaak met naar smaak strooi bouillon, peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees