Dumpling á la tjuctjo
met varkensvlees en waterkastanjes
Ingrediënten
Voor het deeg
- 150 g tarwebloem
- 150 g aardappelmeel
- 100 g reuzel
- ± 3 dl water
Instructies
- Laat de paddenstoelen en de garnalen ± 30 minuten in warm water weken.
- Snijd de paddenstoelen, de garnalen, het vlees, de waterkastanjes en de rettich in blokjes van 7 mm.
- Roerbak in een hete wok de blokjes vlees, voeg de kastanjes, rettich, suiker, de sesamolie, de chili-olie, het zout en peper toe en roerbak alles ± 1 minuut.
- Roer het aardappelmeel glad met het water, roer dit door de vulling en laat afkoelen.
- Snijd de pinda's en de bieslook fijn en meng die door de vulling.
- Meng de bloem, het aardappelmeel en de reuzel met water tot een glad soepel deeg.
- Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot 1 mm dikke cirkels van ± 10 cm doorsnee.
- Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.