Dumpling á la tjuctjo

Dumpling á la tjuctjo

met varkensvlees en waterkastanjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 50 g gedroogde garnalen
  • 200 g hamlappen
  • 50 g waterkastanjes uit een blikje
  • 50 g gemarineerde rettich zakje
  • 5 theelepels suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel chili-olie
  • 2 theelepels zout
  • Peper
  • 50 g aardappelmeel
  • 4 eetlepels water
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 50 g bieslook

Voor het deeg

  • 150 g tarwebloem
  • 150 g aardappelmeel
  • 100 g reuzel
  • ± 3 dl water

Instructies

  • Laat de paddenstoelen en de garnalen ± 30 minuten in warm water weken.
  • Snijd de paddenstoelen, de garnalen, het vlees, de waterkastanjes en de rettich in blokjes van 7 mm.
  • Roerbak in een hete wok de blokjes vlees, voeg de kastanjes, rettich, suiker, de sesamolie, de chili-olie, het zout en peper toe en roerbak alles ± 1 minuut.
  • Roer het aardappelmeel glad met het water, roer dit door de vulling en laat afkoelen.
  • Snijd de pinda's en de bieslook fijn en meng die door de vulling.
  • Meng de bloem, het aardappelmeel en de reuzel met water tot een glad soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in ± 20 stukjes en rol die uit tot 1 mm dikke cirkels van ± 10 cm doorsnee.
  • Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Varkensvlees
Land van herkomst Oosters