Dumpling à la Tjuctjo
met varkensvlees en waterkastanjes
Ingrediënten
Voor het deeg:
- 150 g tarwebloem
- 150 g aardappelmeel
- 100 g reuzel
- 3 dl water
Voor de vulling:
Instructies
- Laat de paddestoelen en garnalen ongeveer 30 minuten weken in warm water.
- Snijd de paddestoelen, garnalen, hamlappen, waterkastanjes en rettich in blokjes van 7 mm.
- Roerbak de blokjes vlees in een hete wok.
- Voeg de kastanjes, rettich, suiker, sesamolie, chili-olie, zout en peper toe en roerbak alles ongeveer 1 minuut.
- Roer aardappelmeel glad met water en meng dit door de vulling.
- Laat afkoelen.
- Hak de pinda's en bieslook fijn en meng ze door de vulling.
- Meng de bloem, aardappelmeel en reuzel met water tot een glad, soepel deeg.
- Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukjes en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee.
- Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.