Dumpling à la Tjuctjo 

Dumpling à la Tjuctjo 

met varkensvlees en waterkastanjes
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 150 g tarwebloem
  • 150 g aardappelmeel
  • 100 g reuzel
  • 3 dl water

Voor de vulling:

  • 2 gedroogde Chinese paddestoelen
  • 50 g garnalen gedroogde
  • 200 g hamlappen
  • 50 g waterkastanjes uit een blikje
  • 50 g gemarineerde rettich uit een zakje
  • 5 theelepels suiker
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel chili-olie
  • 2 theelepels zout
  • Peper
  • 50 g aardappelmeel
  • 4 eetlepels water
  • 50 g ongezouten pinda's
  • 50 g bieslook

Instructies

  • Laat de paddestoelen en garnalen ongeveer 30 minuten weken in warm water.
  • Snijd de paddestoelen, garnalen, hamlappen, waterkastanjes en rettich in blokjes van 7 mm.
  • Roerbak de blokjes vlees in een hete wok.
  • Voeg de kastanjes, rettich, suiker, sesamolie, chili-olie, zout en peper toe en roerbak alles ongeveer 1 minuut.
  • Roer aardappelmeel glad met water en meng dit door de vulling.
  • Laat afkoelen.
  • Hak de pinda's en bieslook fijn en meng ze door de vulling.
  • Meng de bloem, aardappelmeel en reuzel met water tot een glad, soepel deeg.
  • Verdeel het deeg in ongeveer 20 stukjes en rol ze uit tot cirkels van ongeveer 10 cm doorsnee.
  • Verdeel de vulling erover, vouw het deeg dubbel en plooi de randen als een hanekam.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Oosters