Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Wrijf de tamme eend in met het teentje knoflook en bestrooi met zout.
- Giet 150 gr gesmolten boter over de eend in een ovenvaste braadpan.
- Braad de eend gedurende 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.
- Bestrijk regelmatig met de gesmolten boter.
- In een aparte pan, kook het sap van 1 citroen en 4 sinaasappels met 1 1/2 dl honing en 2 dl cognac afgedekt gedurende 30-45 minuten op zacht vuur.
- Schenk het bakvet uit de pan van de eend, giet de saus over de eend en bak nog eens 30 minuten in de oven, waarbij je de eend regelmatig bedruipt met de saus.
- Voeg de verse vijgen toe en bak ze nog 10 minuten mee.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de eend met de heerlijke saus, vijgen en gestoofde pastinaken.
Geniet van dit smaakvolle hoofdgerecht met eend, vijgen en balsamico-azijn!
Geniet van dit smaakvolle hoofdgerecht met eend, vijgen en balsamico-azijn!