Eendenborstfilet met Karamel Peer

Eendenborstfilet met Karamel Peer

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Boter
  • Kervel
  • 2 eetlepels water
  • 1 theelepel verse geraspte gember
  • 3 Doyenné peren
  • Peper en zout
  • 4 eetlepels suiker
  • 2 magret eendenborsten van gerookte eend

Instructies

  • Bak de eendenborstfilets mooi roze aan beide zijden in een pan.
  • Kruid ze met peper en zout.
  • Schil de peren, snijd ze in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • Bak de stukjes peer mooi bruin in boter en bestrooi ze met suiker en geraspte gember.
  • Laat de suiker karameliseren.
  • Blus de peerstukjes met 2 eetlepels water en laat ze zachtjes garen tot alles is ingekookt en de peren zacht zijn.
  • Snijd de eendenborst in schijfjes en serveer ze met de karamelpeer.
  • Garneer het gerecht met kervel en serveer met gebakken aardappelen.
  • Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Eend / Fruit