Eendenborstfilet met mediterrane salade en honingjus

Eendenborst met krokante huid en honingjus, geserveerd met mediterrane salade van tomaat, olijf en rucola.

Eendenborstfilet met mediterrane salade en honingjus

Deze eendenborstfilet met mediterrane salade en honingjus is de perfecte combinatie van sappig vlees en frisse, zomerse smaken. De mediterrane salade met couscous, witte kaas en olijven zorgt voor een kleurrijk bord, terwijl een drupje vloeibare honing de smaken harmonieus afrondt. Ideaal voor een slanke, maar luxe maaltijd thuis!
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
!ndicatie € 4,50 per portie (indicatie)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • ½ bakje cherrytomaatjes naar smaak
  • 1 bakje mediterrane salade couscous met witte kaas en olijven (400 g AH)
  • 1 zakje verse munt 15 g
  • zout naar smaak
  • versgemalen peper naar smaak

Instructies

  • Vel van eendenborstfilets met scherp mes kruislings tot bijna op vlees insnijden.
  • Ruime koekenpan verhitten en eendenborstfilets met velkant naar beneden ca.
  • 7 minuten op middelhoog vuur bakken.
  • Filets keren en nog ca.
  • 5 minuten bakken.
  • Intussen munt fijnhakken en door mediterrane salade mengen.
  • Cherrytomaatjes wassen en met salade over twee borden verdelen.
  • Eendenborstfilets uit pan nemen en honing door achtergebleven braadvocht roeren.
  • Vlees bestrooien met zout en peper, in plakjes snijden en naast salade leggen.
  • Honingjus over vlees en salade schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een licht krokant broodje of wat geroosterde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:

Een frisse rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij de rijke smaak van de eendenborstfilet. Voor liefhebbers van wit, probeer een gekoelde Riesling met een subtiel zoetje dat de honing in de jus mooi aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 712 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 33 g | Vet: 43 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 12 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden