Eendentaart

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 gr eendenborst
  • 100 gr eendenlever
  • 150 gr aardappelen
  • 20 gr boter
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 1 ½ eetlepel cognac
  • Zout peper
  • 300 gr bladerdeeg 6-7 plakjes, diepvries
  • 1 eidooier losgeklopt
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte kervel

Instructies

Voorbereiding:

  • Snijd het vlees en de lever in dunne repen.
  • Bestrooi met zout en peper.
  • Schil de aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten.
  • Snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
  • Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
  • Voeg cognac toe.
  • Voeg het vlees, de lever en de aardappelen toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Rol de ontdooide deegplakjes op elkaar uit.
  • Steek 2 ronde lappen uit (doorsnede 18 cm en 24 cm).
  • Leg de grote deeglap op een vochtige bakplaat.
  • Schep de vulling erop, laat de rand vrij en bestrijk met water.
  • Bedek met de kleine lap.
  • Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk het deeg met eidooier.
  • Teken met een mesje een cirkel (doorsnede 12 cm) op de bovenkant van de taart als deksel.
  • Bak de taart 30-40 minuten in de oven.
  • Verwarm de slagroom, roer de fijngehakte kervel erdoor.
  • Snijd het deksel los.
  • Schenk de kervelroom in de taart en bak nog 10 minuten met het deksel.
  • Laat de taart 10 minuten staan voor het aansnijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Eend / Hartige taart / Hoofdgerechten
Feestdagen etc Kerst