Eendentaart
Ingrediënten
- 300 gr eendenborst
- 100 gr eendenlever
- 150 gr aardappelen
- 20 gr boter
- 2 sjalotjes fijngehakt
- 1 ½ eetlepel cognac
- Zout peper
- 300 gr bladerdeeg 6-7 plakjes, diepvries
- 1 eidooier losgeklopt
- 1 ½ dl slagroom
- 2 eetlepels fijngehakte kervel
Instructies
Voorbereiding:
- Snijd het vlees en de lever in dunne repen.
- Bestrooi met zout en peper.
- Schil de aardappelen en kook ze gedurende 10 minuten.
- Snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
- Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
- Voeg cognac toe.
- Voeg het vlees, de lever en de aardappelen toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bewaar afgedekt in de koelkast.
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rol de ontdooide deegplakjes op elkaar uit.
- Steek 2 ronde lappen uit (doorsnede 18 cm en 24 cm).
- Leg de grote deeglap op een vochtige bakplaat.
- Schep de vulling erop, laat de rand vrij en bestrijk met water.
- Bedek met de kleine lap.
- Druk de randen goed aan.
- Bestrijk het deeg met eidooier.
- Teken met een mesje een cirkel (doorsnede 12 cm) op de bovenkant van de taart als deksel.
- Bak de taart 30-40 minuten in de oven.
- Verwarm de slagroom, roer de fijngehakte kervel erdoor.
- Snijd het deksel los.
- Schenk de kervelroom in de taart en bak nog 10 minuten met het deksel.
- Laat de taart 10 minuten staan voor het aansnijden.