Eenvoudige Chocomousse met Melkroom
Ingrediënten
- 4 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 10 reepjes chocolade bijvoorbeeld Côte d'Or
- 2 doosjes Nestlé melkroom in blik
Instructies
- Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron volgens de instructies op de verpakking.
- Klop in een kom de eidooiers met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de gesmolten chocolade toe aan het eidooier-suikermengsel en meng goed.
- Roer de Nestlé melkroom er voorzichtig doorheen tot alles goed gemengd is.
- Klop in een aparte kom het eiwit stijf met een mixer.
- Spatel het stijfgeklopte eiwit voorzichtig door het chocolademengsel tot het gelijkmatig is verdeeld.
- Giet het mengsel in een koelkastvorm en zet het minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze eenvoudige chocomousse is een heerlijk dessert dat perfect is voor elke gelegenheid. Serveer het met een toefje slagroom en wat geraspte chocolade voor een feestelijke touch. Geniet ervan met een kopje koffie of een glas melk.