Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom

Elegante Tartelette met Appel en Romige Banketbakkersroom

Deze elegante tartelette met appel en romige banketbakkersroom is een heerlijke traktatie voor elke feestelijke gelegenheid. Het knapperige bladerdeeg en de zoete appels maken dit dessert tot een echte favoriet!
Porties: 8
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • ½ vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • Snufje zout
  • ½ eetlepel boter
  • 2 goudrenetten
  • 1 eetlepel melk

Instructies

  • Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit.
  • Verhit de slagroom samen met het vanillestokje en het vanillemerg in een pan en laat dit mengsel ongeveer 5 minuten trekken.
  • Klop 2 eidooiers los met de suiker en roer er de bloem doorheen.
  • Giet de warme room al roerend bij het dooiermengsel en giet het geheel terug in de pan.
  • Verwarm het al roerend tot het kookpunt.
  • Neem de pan van het vuur, verwijder het vanillestokje, en laat het mengsel afgedekt in de koelkast afkoelen.
  • Voeg een snufje zout en de boter toe voordat het geheel is afgekoeld.
  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte).
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd er twee rechthoeken van 12×30 cm uit.
  • Snijd uit het midden van één rechthoek een kleinere rechthoek, zodat een rand van ongeveer 1,5 cm overblijft.
  • Leg de rand op de grote rechthoek en plaats het geheel op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Snijd de appels in schijven en leg ze op de banketbakkersroom die je tussen de randen op het bladerdeeg hebt gesmeerd.
  • Meng 1 eidooier met de melk en bestrijk de rand van het bladerdeeg met dit mengsel.
  • Bak de tartelette in de voorverwarmde oven gedurende 30-35 minuten tot deze goudbruin is.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen voordat je het in repen snijdt en serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een zoete witte wijn zoals een Sauternes of een lichte mousserende wijn.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 4 g | Vet: 15 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak / Taart
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Notenvrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst / Moederdag / Verjaardag