Elzasser Gehaktballetjes met Franse Uiensoepmix

Elzasser gehaktballetjes, goudbruin gebakken, geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramisch bord, gegarneerd met verse kruiden, omringd door limoen, chilipepers en een schaaltje paneermeel op een tafel met een traditioneel Mexicaans patroon tafelkleed in een gezellige Mexicaanse keuken met kleurrijke tegels en warme natuurlijke verlichting.

Elzasser Gehaktballetjes met Franse Uiensoepmix

Elzasser gehaktballetjes op smaak gebracht met Franse uiensoep – een eenvoudig, smaakvol gerecht met een lichte, aromatische smaak.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
rusttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g gehakt
  • 1 zakje Franse uiensoep
  • 1 ei
  • Paneermeel

Instructies

  • Meng het zakje Franse uiensoep en het ei door het gehakt in een kom.
  • Laat het mengsel minstens 1 uur rusten in de koelkast om de smaken te laten intrekken.
  • Voeg geen zout, peper of andere kruiden toe aan het gehaktmengsel.
  • Voeg wat paneermeel toe aan het gehaktmengsel en kneed dit goed door elkaar, zodat het gehakt stevig wordt.
  • Draai kleine balletjes van het gehakt.
  • Verhit wat olie of braadboter in een pan en bak de gehaktballetjes op je gebruikelijke manier tot ze goudbruin en gaar zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer de Elzasser gehaktballetjes met aardappelpuree, een frisse salade of groenten naar keuze voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Deze Elzasser gehaktballetjes passen goed bij een lichte Elzasser witte wijn, zoals een Riesling of een Pinot Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 1.3 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Alle Jaargetijden