Empanada met chorizo
Ingrediënten
- 250 g chorizo in blokjes
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 rode paprika in blokjes
- 1 gele paprika in blokjes
- ½ eetlepel oregano
- 1 pak mix voor pizzabodem
- 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- ½ zakje verse peterselie fijngehakt
- versgemalen peper
Instructies
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- In koekenpan chorizo zachtjes knapperig bruinbakken.
- Ui, paprika en oregano erdoor scheppen en afgedekt in ca. 7 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
- Intussen in kom mix voor pizza en kaas mengen.
- Olie toevoegen en deeg maken volgens aanwijzing op verpakking.
- Op met bloem bestoven aanrecht deeg uitrollen tot dunne lap.
- Met behulp van bordje (doorsnede ca. 14 cm) 8 rondjes uitsnijden.
- Peterselie en peper naar smaak door chorizomengsel scheppen.
- Chorizomengsel op deegrondjes scheppen en rondjes dubbelklappen.
- Randen vochtig maken en tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
- Empanadas op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Empananda's warm, lauwwarm of koud serveren.
Voedingswaarden
Calories: 365 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g