Empanada met chorizo

Porties: 8 stuks
Bereidingstijd: 30 minuten
wachten 20 minuten
Total time 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g chorizo in blokjes
  • 1 grote ui gesnipperd
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • ½ eetlepel oregano
  • 1 pak mix voor pizzabodem
  • 100 g pittige kaas bijv. grana padano, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
  • ½ zakje verse peterselie fijngehakt
  • versgemalen peper

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • In koekenpan chorizo zachtjes knapperig bruinbakken.
  • Ui, paprika en oregano erdoor scheppen en afgedekt in ca. 7 minuten zachtjes gaar smoren, af en toe omscheppen.
  • Intussen in kom mix voor pizza en kaas mengen.
  • Olie toevoegen en deeg maken volgens aanwijzing op verpakking.
  • Op met bloem bestoven aanrecht deeg uitrollen tot dunne lap.
  • Met behulp van bordje (doorsnede ca. 14 cm) 8 rondjes uitsnijden.
  • Peterselie en peper naar smaak door chorizomengsel scheppen.
  • Chorizomengsel op deegrondjes scheppen en rondjes dubbelklappen.
  • Randen vochtig maken en tussen duim en wijsvinger tot mooie schulprand dichtknijpen.
  • Empanadas op met bakpapier beklede bakplaat in midden van oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Empananda's warm, lauwwarm of koud serveren.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 14 g | Vet: 18 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Spanje