Engelse kwarktaart uit de oven van Allerhande
Aller Hande 1997
Equipment
- springvorm Ø22 cm
- Pannetje
Ingrediënten
- 1 pak bosvruchtenmix diepvries, 300 g, Frosta,
- 150 g volkorenbiscuit
- 75 g boter of margarine
- 3 eieren
- 300 g verse roomkaas
- 200 g magere kwark
- 125 g witte basterdsuiker
- 1 eetlepel citroenrasp Baukje,
- 2 blaadje(s) witte gelatine
- ½ dl bosvruchten limonadesiroop
- ½ eetlepel boter of margarine om in te vetten,
Instructies
Voorbereiden:
- Bosvruchten uit pak op bord strooien en in ca. 1 uur laten ontdooien.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
- Vorm invetten. Biscuitjes in keukenmachine verkruimelen.
- In pan op laag vuur boter smelten.
- Door biscuitkruimels scheppen.
- Biscuitmengsel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel aandrukken.
- Boven twee kommen eieren splitsen.
- In kom dooiers met suiker, roomkaas, kwark en citroenrasp tot glad mengsel kloppen.
- In andere kom eiwitten stijfkloppen en door roomkaasmengsel scheppen.
- Helft van bosvruchten door roomkaasmengsel scheppen.
- Mengsel in vorm scheppen en gladstrijken. In midden van oven taart in ca. 1 uur en 15 minuten gaar bakken. Taart in vorm laten afkoelen.
- In kom met ruim koud water gelatine ca. 5 minuten laten weken.
- In pannetje 2 eetlepels water aan kook brengen.
- Gelatine goed uitknijpen.
- Van vuur af al roerend gelatine in heet water oplossen.
- Siroop en rest van bosvruchten erdoor scheppen.
- Bosvruchtengelei in ca. 15 minuten lobbig laten worden.
- Bosvruchtengelei over taart schenken.
- Taart in koelkast ca. 3 uur laten opstijven.