Entrecôte Cap d’Ail

Entrecôte Cap d'Ail

entrecôte uit Cap d'Ail
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 entrecôtes
  • zout
  • peper
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 takje thijm
  • 3 takjes basilicum
  • 6 paprika's
  • 8 korrels zwarte peper
  • 2 aubergines
  • 4 tomaten
  • 1 dl olijfolie

Instructies

  • Was en droog de aubergines.
  • Snij het groene uit einde eraf en snij ze doormidden in de lengte.
  • Wrijf wat zout in de auberginehelften en laat ze uitwateren.
  • Doe hetzelfde met de tomaten.
  • Schil ook de knoflook en stamp 4 teentjes in de mortier.
  • Was tijm en basilicum, haal er de blaadjes af en doe ze bij de knoflook samen met de zwarte peper.
  • Stamp alles fijn en werk er langzaam 1/3 deel van de olie door zodat er een fijne homogene pasta ontstaat.
  • Was de paprika's en snij ze aan juliënne.
  • Smeer de entrecôtes in met wat van de knoflook pasta, leg ze op een bord en houd ze apart.
  • Laat de aubergines uitlekken en smeer het vlees in met wat knoflookpasta.
  • Leg de aubergines in een ovenvaste schaal en schuif ze in een oven van 200 C totdat het vlees goed zacht is.
  • Verhit de helft van de overige olie in een pan en sauteer hierin de paprikareepjes eerst even op hoog vuur en verder op klein vuur.
  • Hak de twee laatste teentjes knoflook en voeg deze bij de paprika.
  • Sauteer in de rest van de olie de tomaten.
  • Grill de entrecôtes 3 minuten aan elke kant, leg ze op een voorverwarmde schaal en omring ze met het garnituur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk