Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Was en droog de aubergines.
- Snij het groene uit einde eraf en snij ze doormidden in de lengte.
- Wrijf wat zout in de auberginehelften en laat ze uitwateren.
- Doe hetzelfde met de tomaten.
- Schil ook de knoflook en stamp 4 teentjes in de mortier.
- Was tijm en basilicum, haal er de blaadjes af en doe ze bij de knoflook samen met de zwarte peper.
- Stamp alles fijn en werk er langzaam 1/3 deel van de olie door zodat er een fijne homogene pasta ontstaat.
- Was de paprika's en snij ze aan juliënne.
- Smeer de entrecôtes in met wat van de knoflook pasta, leg ze op een bord en houd ze apart.
- Laat de aubergines uitlekken en smeer het vlees in met wat knoflookpasta.
- Leg de aubergines in een ovenvaste schaal en schuif ze in een oven van 200 C totdat het vlees goed zacht is.
- Verhit de helft van de overige olie in een pan en sauteer hierin de paprikareepjes eerst even op hoog vuur en verder op klein vuur.
- Hak de twee laatste teentjes knoflook en voeg deze bij de paprika.
- Sauteer in de rest van de olie de tomaten.
- Grill de entrecôtes 3 minuten aan elke kant, leg ze op een voorverwarmde schaal en omring ze met het garnituur.