Entrecôte marchand de vin

Entrecôte marchand de vin

entrecôte van de wijnkoopman
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 entrecôtes
  • zout
  • peper
  • 125 g boter
  • 2 sjalotjes
  • 1 bosje cresson
  • 1 eetlepel olie
  • dl rode wijn

Instructies

  • Maak een wijnkopersboter.
  • Schil hiertoe de sjalotjes, hak ze fijn, doe ze in een pannetje, voeg de wijn toe en laat het helemaal inkoken op hoog vuur.
  • Doe 100 g boter in een kom, roer die zacht en voeg het geheel gereduceerde mengsel toe.
  • Maak er een homogene massa van.
  • Rol er een rolletje van en draai dit in vetvrij papier.
  • Leg de boter in de koelkast om op te stijven.
  • Was de cresson zorgvuldig en droog ze.
  • Als de boter stijf is smelten we de rest van de boter in een pan en sauteren hierin de
  • entrecôtes naar smaak.
  • Geef er zout en peper over en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Drapeer er de cresson omheen, snij de koude boter in plakjes en leg die op de entrecôtes.
  • Serveer meteen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk