Entrecote met abrikozen koffiesaus

Allerhande 2003
Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 3 tomaten
  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 g gewelde abrikozen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 2 theelepels ketoembar gemalen koriander
  • 1 theelepel djinten gemalen komijn
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • dl versgezette sterke koffie

Instructies

  • Entrecote op kamertemperatuur laten komen.
  • Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Uien pellen en in ringen snijden.
  • Knoflook pellen en in plakjes snijden.
  • Abrikozen in vieren knippen.
  • In kom chilipoeder, koriander, komijn en peper mengen.
  • In wok 3 eetlepels olie verhitten.
  • Knoflook, ui en abrikozen erdoor scheppen en 3-4 minuten zachtjes roerbakken.
  • Tomaatblokjes en tomatenpuree ca. 2 minuten meebakken.
  • Driekwart van kruidenmengsel erover strooien en koffie erbij schenken. Ca. 10 minuten zacht laten sudderen tot lichtgebonden saus ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout.
  • Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
  • Rest van kruiden door rest van olie roeren en hiermee vlees bestrijken.
  • Entrecotes op hoog vuur in ca. 6 minuten roosteren.
  • Bestrooien met zout.
  • Entrecotes op borden leggen.
  • Saus erover scheppen, rest apart erbij geven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous en sperziebonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Rundvlees