Entrecôte met Bietjes, Mierikswortelroom en Rucola
Ingrediënten
- 2 sjalotten gesnipperd
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 2 entrecôtes op kamertemperatuur
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- 125 ml crème fraîche of vervangend product
- 2 eetlepels geraspte mierikswortel
- 400 g bietjes geraspt (koelvak)
- 75 g rucolasla
Instructies
- Marineer de sjalotsnippers 5 minuten in de rode-wijnazijn in een schaal.
- Bestrooi de entrecôtes aan beide kanten met zout en peper en smeer ze in met 1 eetlepel olijfolie.
- Roer in een kom de crème fraîche los met de geraspte mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
- Meng zout, peper en 4 eetlepels olijfolie door de gemarineerde sjalot en schep de geraspte bietjes erdoor.
- Verhit een grillpan of een pan met antiaanbaklaag en bak de entrecôtes op hoog vuur in 1 minuut per kant krokant en bruin.
- Haal het vlees uit de pan en laat het op een snijplank iets afkoelen.
- Meng in een kom de rucola met 1 eetlepel olijfolie en een mespunt zout.
- Snijd het vetrandje van de entrecôtes en snijd het vlees in dunne plakjes.
- Verdeel de plakjes entrecôte over vier borden en leg de bietjes eroverheen.
- Druppel de mierikswortelroom in een nonchalant streeppatroon over de bietjes (laat de room met een zigzagbeweging van de lepel lopen).
- Leg een flinke pluk rucola op elk bord.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze entrecôte met bietjes en mierikswortelroom gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Shiraz uit Australië.Voedingswaarden
Calories: 526 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 26 g | Vet: 42 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g