Entrecôte met Bietjes, Mierikswortelroom en Rucola

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotten gesnipperd
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 2 entrecôtes op kamertemperatuur
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 125 ml crème fraîche of vervangend product
  • 2 eetlepels geraspte mierikswortel
  • 400 g bietjes geraspt (koelvak)
  • 75 g rucolasla

Instructies

  • Marineer de sjalotsnippers 5 minuten in de rode-wijnazijn in een schaal.
  • Bestrooi de entrecôtes aan beide kanten met zout en peper en smeer ze in met 1 eetlepel olijfolie.
  • Roer in een kom de crème fraîche los met de geraspte mierikswortel en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng zout, peper en 4 eetlepels olijfolie door de gemarineerde sjalot en schep de geraspte bietjes erdoor.
  • Verhit een grillpan of een pan met antiaanbaklaag en bak de entrecôtes op hoog vuur in 1 minuut per kant krokant en bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en laat het op een snijplank iets afkoelen.
  • Meng in een kom de rucola met 1 eetlepel olijfolie en een mespunt zout.
  • Snijd het vetrandje van de entrecôtes en snijd het vlees in dunne plakjes.
  • Verdeel de plakjes entrecôte over vier borden en leg de bietjes eroverheen.
  • Druppel de mierikswortelroom in een nonchalant streeppatroon over de bietjes (laat de room met een zigzagbeweging van de lepel lopen).
  • Leg een flinke pluk rucola op elk bord.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze entrecôte met bietjes en mierikswortelroom gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon uit Bordeaux of een Shiraz uit Australië.

Voedingswaarden

Calories: 526 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 26 g | Vet: 42 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij