Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
- Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken.
- Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar.
- Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
- Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien.
- Blijf roeren tot het vocht is gebonden.
- Leg de entrecotes op 2 warme borden.
- Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.
- Lekker met pittig gekruide spruitjes.
Magnetron:
- Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
- Smelt in een glazen schaal 1 eetlepel boter in ± ½ minuut op vol vermogen.
- Voeg de uien, 1 dl bier en de tijm toe en verhit alles 5 minuten op vol vermogen.
- Roer de stukjes ontbijtkoek door de uien.
- Blijf roeren tot het vocht gebonden is.
- Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
- Leg de entrecotes op 2 warme borden.
- Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.