Entrecote met in bier gestoofde uien

Entrecote met in bier gestoofde uien

Porties: 2 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 kleine uien
  • 25 gr boter
  • dl donker bier
  • 1 theelepel tijm
  • 2 entrecotes á 150 gr
  • 1 sneetje ontbijtkoek
  • zout
  • peper

Instructies

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
  • Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ± 2 minuten zachtjes bakken.
  • Voeg het bier en de tijm toe en smoor de uien zonder deksel in ± 10 minuten zachtjes gaar.
  • Verhit intussen de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
  • Snijd de ontbijtkoek in stukjes en roer die door de uien.
  • Blijf roeren tot het vocht is gebonden.
  • Leg de entrecotes op 2 warme borden.
  • Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.
  • Lekker met pittig gekruide spruitjes.

Magnetron:

  • Pel de uien en snijd ze elk in 8 partjes.
  • Smelt in een glazen schaal 1 eetlepel boter in ± ½ minuut op vol vermogen.
  • Voeg de uien, 1 dl bier en de tijm toe en verhit alles 5 minuten op vol vermogen.
  • Roer de stukjes ontbijtkoek door de uien.
  • Blijf roeren tot het vocht gebonden is.
  • Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de entrecotes op hoog vuur in ± 5 minuten bruin.
  • Leg de entrecotes op 2 warme borden.
  • Roer de uiensaus door het bakvet en schep de saus over de entrecotes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België