Erwtensoep van Allerhande
Aller Hande 1996
Equipment
- keukenmachine of staafmixer
Ingrediënten
Instructies
- Erwtensoep overdoen in (soep)pan, al roerend 1 liter koud water toevoegen en aan de kook brengen, af en toe doorroeren.
- Intussen uien pellen, halveren en in halve ringen snijden.
- Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
- Ui, paprika en groentefantasie aan soep toevoegen.
- Soep afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
- Intussen 4 eetlepels doperwten aan soep toevoegen en rest van doperwten met vocht in keukenmachine of met staafmixer pureren of boven kom door zeef wrijven.
- Ham in blokjes snijden.
- Erwtenpuree en hamblokjes door soep roeren en ca. 2 minuten meewarmen.
- Soep op smaak brengen met zout en peper.
- Soep in vier soepkommen scheppen.
- Selderij erboven fijnknippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roggebrood met katenspek
Voedingswaarden
Calories: 240 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 22 g | Vet: 6 g