Erwtensoep van Allerhande

Erwtensoep van Allerhande

Aller Hande 1996
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • keukenmachine of staafmixer

Ingrediënten

  • 1 zakje erwtensoep voor 1 liter, California,
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 1 zakje panklare groentefantasie 400 g, AH,
  • 1 blik doperwten netto ca. 800 g, AH,
  • 2 dikke plakken achterham á 100 g,
  • zout
  • peper
  • 3 takjes selderij zakje á 50 g,

Instructies

  • Erwtensoep overdoen in (soep)pan, al roerend 1 liter koud water toevoegen en aan de kook brengen, af en toe doorroeren.
  • Intussen uien pellen, halveren en in halve ringen snijden.
  • Paprika wassen, schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Ui, paprika en groentefantasie aan soep toevoegen.
  • Soep afgedekt ca. 10 minuten zachtjes laten koken.
  • Intussen 4 eetlepels doperwten aan soep toevoegen en rest van doperwten met vocht in keukenmachine of met staafmixer pureren of boven kom door zeef wrijven.
  • Ham in blokjes snijden.
  • Erwtenpuree en hamblokjes door soep roeren en ca. 2 minuten meewarmen.
  • Soep op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep in vier soepkommen scheppen.
  • Selderij erboven fijnknippen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met roggebrood met katenspek

Voedingswaarden

Calories: 240 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 22 g | Vet: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Soep