Escalopes de porc aux champignons

Escalopes de porc aux champignons

Varkensoesters met champignons 
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 varkensoesters
  • 70 gram boter
  • 400 gram weidechampignons
  • 4 tomaten
  • peterselie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de champignons en snij de stukjes van de steeltjes.was wat peterselie en hak deze fijn.
  • Smelt wat boter in de pan en sauteer hierin de champignons op hoog vuur bruin, ze zijn goed wanneer het losgelaten vocht verdwenen is.
  • Bestrooi ze met peterselie en houdt ze warm.
  • Bestrooi de oesters met peper en zout, smelt de rest van de boter en als deze heet is sauter de oesters snel aan beide kanten bruin en laat ze 10 minuten op zacht vuur verder sauteren.
  • Doe de champignons in een voorverwarmde schaal, leg de oesters erop en houdt warm.
  • Snij de steelkant van de tomaten in zodat het groene gedeelte eruit gehaald wordt.
  • Kruis de tomaten aan de andere kant in, leg ze met de gekruiste kant in de braadboter en laat ze 7 minuten sauteren. Zet ze op de serveerschaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk