Escargots à la Chablis avec Champignons et Noisettes
Ingrediënten
- 24 wijngaardslakken
- 8 champignons
- 12 kappertjes
- 1 glas Chablis witte wijn uit de Chablis-regio
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram escargotboter
- 50 gram boter
- 2 eetlepels cognac
- 1 eetlepel rozijnen
Instructies
- Hak de sjalotjes fijn.
- Laat de rozijnen weken in de Chablis.
- Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
- Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin gedurende 3 minuten.
- Snijd de champignons in vieren.
- Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
- Voeg de Chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoten toe.
- Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
- Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
- Serveer er glutenvrij stokbrood bij voor een glutenvrij dieet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte Chablis past perfect bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 13 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g