Escargots à la Chablis avec Champignons et Noisettes

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 24 wijngaardslakken
  • 8 champignons
  • 12 kappertjes
  • 1 glas Chablis witte wijn uit de Chablis-regio
  • 50 gram hazelnoten
  • 50 gram escargotboter
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels cognac
  • 1 eetlepel rozijnen

Instructies

  • Hak de sjalotjes fijn.
  • Laat de rozijnen weken in de Chablis.
  • Droog de hazelnoten in de oven en hak ze fijn.
  • Smelt de boter en fruit de sjalotjes hierin gedurende 3 minuten.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Voeg de champignons en de slakken toe en flambeer met de cognac.
  • Voeg de Chablis, kappertjes, rozijnen en hazelnoten toe.
  • Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
  • Voeg dan de escargotboter beetje bij beetje toe en blijf voortdurend roeren.
  • Schenk het mengsel in 4 potjes en serveer heet.
  • Serveer er glutenvrij stokbrood bij voor een glutenvrij dieet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte Chablis past perfect bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 13 g | Vet: 30 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Slakken / Voorgerechten
Land van herkomst Frankrijk