Espresso Koffiecake

Rijke espresso koffiecake met een glanzende koffieglaçage, bestrooid met cacaopoeder en gegarneerd met een koffieboon en een toefje slagroom. Geserveerd op een kleurrijk Mexicaans keramieken bord, tegen een sfeervolle achtergrond met levendige tafelkleden, rustieke houten accenten en decoratieve chilipepers.

Espresso Koffiecake

Geniet van deze heerlijke Espresso Koffiecake als een perfecte traktatie bij de koffie of thee!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Zet een espresso (40 ml) van de Livanto koffie met uw Nespresso machine en laat deze afkoelen.
  • Vet de cakevorm in met boter.
  • Breek de eieren en voeg ze samen met de suiker en de boter in een kom.
  • Voeg de bloem en het gist toe aan het mengsel.
  • Schenk vervolgens de koffie bij het beslag en klop goed.
  • Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake gedurende 35 minuten.
  • Haal de cake uit de vorm en laat deze volledig afkoelen voordat je hem serveert.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze koffiecake past goed bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Moscato d'Asti. De zoetheid van de wijn zal de smaken van de cake complementeren

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Gebak